100 dies

El president Mas va comparèixer per a fer balanç dels primers 100 dies de govern amb una idea clara: cal dir la veritat sobre la situació, sense disfressar-la, perquè només si es diu i no s’amaga, només si es té plena consciència de la situació, s’és capaç de transformar-la.

I la situació del país, la delicada situació del país des del punt de vista de la sostenibilitat financera de l’administració que presta els serveis públics essencials, no és bona. Cal dir-ho perquè només així podrem transformar aquest escenari.

L’actitud del president Mas es basa en uns valors ferms sobre com s’ha d’exercir la política. Posant per davant de tot el país i la seva gent. I això comença per dir-los la veritat, encara que fer-ho pugui implicar un desgast polític que altres no estarien disposats a assumir. També per escoltar la veu de la gent, i prendre decisions que hi donin resposta, encara que es corri el risc que el partit que també s’encapçala perdi pes al Parlament.

La prova del cotó sobre els valors del president la podem trobar també en forma de comparació. El mateix dia que el president Mas ens explicava la realitat de les coses amb l’objectiu de transformar-les i d’entendre el per què d’algunes decisions dures que s’estan prenent i s’hauran de prendre, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, feia una compareixença davant la cúpula del seu partit en què anunciava que els brots verds que ja va dir que hi hauria el darrer trimestre d’aquest 2013 apareixeran el 2014.

Amb un optimisme que sembla més forçat per les circumstàncies que pateix un Partit Popular en hores baixes que per l’existència de dades objectives i fiables, Rajoy es llançava a plantejar als espanyols un panorama optimista de difícil credibilitat. O sigui, que Rajoy “zapatereja” negant la crua realitat de l’Estat espanyol. Entre altres coses perquè sempre té l’oportunitat, com han fet més d’una vegada ell i els seus ministres, de culpar de tot a les comunitats autònomes i als ajuntaments, eximint l’administració de l’Estat de qualsevol responsabilitat en la situació.

La foto que encapçala aquesta entrada és una metàfora de com la política es pot exercir amb uns valors i unes actituds diferents per a afrontar situacions similars. Els dos governs, el català i l’espanyol, estan aplicant polítiques d’ajust en un moment difícil. El president de Catalunya compareix dues hores davant els periodistes i respon preguntes. El de l’Estat espanyol ho fa a través d’una pantalla de plasma, en un acte de partit, llegint un discurs i sense acceptar preguntes.

És la foto que explica la importància dels valors i les actituds en moments difícils. La foto, també, que descriu que l’avantatge de Catalunya es troba en l’empenta de la seva gent, però també en el lideratge del seu govern.

Adjunto aquí la intervenció del president Mas, on el lector trobarà, entre altres dades, un ampli resum de les causes concretes que ens han portat a la situació actual.

Aquesta entrada es va publicar en General. Bookmark el permalink. Publicar un comentari o deixar un trackback: URL del Trackback.

Publicar un comentari

El teu correu mai serà compartit o publicat. Els camps obligatoris estàn marcats *

*
*

Pots fer servir etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • A Twitter

  • Falcó Badalona TV

    YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available
  • La Badalona que suma

  • Activitat a Facebook