L’error històric d’Iniciativa

Diuen que la millor defensa és un bon atac.

És el que ara està mirant de fer Iniciativa per Catalunya a Badalona amb mi i amb CiU per a tapar el fet de ser percebuda, per una àmplia majoria de partits polítics, entitats, i sectors de la societat badalonina més informada, com la principal responsable del fracàs de les negociacions per a un canvi de govern a Badalona.

Però perquè aquesta defensa basada en l’atac funcioni, l’atac ha d’estar ben fonamentat.

En aquest cas, ens trobem davant un atac mancat de fonament i ple de contradiccions, com ho és que assegurin que no volen participar d’un govern amb el cap de llista de CiU, i alhora diguin que estan disposats a recolzar des de fora un nou govern que compti amb aquesta mateixa persona amb qui no volen governar per una actitud farisea força incomprensible, i que alhora permet que Badalona continuï amb un govern del PP en minoria liderat per un alcalde amb el perfil de Xavier García Albiol.

Aquests dies em trobo pel carrer molta gent que em fa la mateixa pregunta: “Com és que no van posar damunt la taula aquesta condició abans de seure públicament amb vosaltres i el PSC?”. La veritat és que, quan se’m pregunta, no tinc una resposta clara. Només una hipòtesi força creïble: amb lluites internes al voltant del candidat per al 2015 i amb una enquesta, encarregada per nosaltres, que diu que estant a l’oposició guanyarien entre 2 i 3 regidors, la creença que contra Albiol Iniciativa viu millor ha pesat molt i ha fet que la direcció del partit –no així molts dels seus militants i simpatitzants- no volgués en realitat que el procés de negociació arribés a bon port. Només així s’entén que quan a Iniciativa van veure que l’acord era molt possible perquè a CiU acceptàvem que el nou alcalde fos del PSC, van treure una “línia vermella” que suposava torpedinar tot el procés.

Ahir, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona que no ha agradat els dirigents d’Iniciativa, vaig explicar això. I sembla que els molesta que s’expliqui que qui posa condicions de gran abast a darrera hora és Iniciativa, d’esquenes als seus propis socis d’EUiA, i per a sorpresa nostra, del PSC i dels periodistes que seguien dia a dia el procés negociador.

La nota de premsa que ha emès avui la formació rebla el clau en la paradoxa històrica que estem vivint ala ciutat. Perquèquan un llegeix el titular “ICV defensa unànimament la condició de no governar amb un imputat”, la pregunta que sorgeix és com pot ser que aquesta “condició”, gens secundària, no s’explicités abans d’iniciar un procés negociador d’aquesta transcendència.

L’error tàctic d’Iniciativa és històric. En primer lloc, perquè, amb la seva decisió, Iniciativa afebleix els partits que formem l’oposició i enforteix un alcalde del PP com Albiol. En segon lloc, perquè amb aquesta “condició” no expressada abans de començar el procés, Iniciativa atura un canvi que era a tocar de fer-se realitat, que havia generat moltes il·lusions en molts sectors de la ciutat, i que ara, en veure’s abocat al fracàs, els pot passar factura, a les eleccions del2015, afavor del PSC, ERC, les CUP, i fins i tot CiU, perquè som, tots aquests, els que realment hem apostat perquè això es fes bé i acabés bé.

Aquesta entrada es va publicar en General. Bookmark el permalink. Publicar un comentari o deixar un trackback: URL del Trackback.

3 Comentaris

 1. joan
  Publicat 7 juny 2013 en 1:02 | Permalink

  No tenéis vergüenza ninguno. Pero de eso se trata en política, ser un sinvergüenza profesional.
  No?

 2. joan
  Publicat 7 juny 2013 en 1:07 | Permalink

  Y lo que mas toca los cojo……….., es lo que esta pasando a nivel interno en el ayuntamiento, algo que habéis consentido con vuestra desidia y personalismos, uno iluso como yo, creía que la política eran ideas y no personas. Pues resulta que son personalismos y no ideas, que fácil es decir, que si IC esto, que si PSC aquello, fuiste tu, y solo tu el que rompió las negociaciones, y no diste un paso atrás, te pudo el ego, que tus principios, si los tienes………….

 3. Publicat 28 febrer 2017 en 16:49 | Permalink

  Thank you for the good writeup. It in truth was a entertainment account it.
  Glance complex to more delivered agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

Publicar un comentari

El teu correu mai serà compartit o publicat. Els camps obligatoris estàn marcats *

*
*

Pots fer servir etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • A Twitter

 • Falcó Badalona TV

  YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available
 • La Badalona que suma

 • Activitat a Facebook