Falcó situa l’economia com a prioritat del futur govern de Badalona

El candidat de CiU diu que tota l’acció de l’Ajuntament ha d’enfocar-se perquè generi dinamisme econòmic i faciliti la tasca als emprenedors

El candidat de CiU a alcalde de Badalona, Ferran Falcó, ha presentat aquest vespre a la fàbrica Anís del Mono la seva proposta econòmica davant una àmplia representació del teixit empresarial i social de la ciutat, amb més de 300 persones. En un acte que ha començat amb la presentació del dissenyador i empresari Toni Francesc, i que ha comptat amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, Falcó ha desgranat la seva proposta, estructurada al voltant de quatre grans eixos: una política fiscal a favor dels emprenedors, una organització administrativa que faciliti els projectes dels emprenedors, una política urbanística que afavoreixi el dinamisme econòmic, i unes polítiques sectorials que es dissenyin pensant en els seus beneficis en l’economia local.

 En l’àmbit de la política fiscal, Falcó ha anunciat “la creació d’un programa de microcrèdits per a emprenedors, la posada en marxa d’una línia de descomptes per a empreses que inverteixin en actius industrials i tecnològics, i la creació d’un programa de suport a projectes d’emprenedors aturats de llarga durada”.

 Pel que fa a la nova organització administrativa, Falcó ha destacat que “l’Ajuntament ha de ser un facilitador, un acompanyant, un dinamitzador” de les iniciatives dels emprenedors, i ha anunciat un paquet de mesures que, entre altres, preveu la fusió de les societats públiques ENGESTUR, REBASA, IMPO i BCIN en una única i nova empresa pública que situï els emprenedors “en el centre de la política econòmica i de creació d’ocupació” i que “s’encarregui també de la gestió del patrimoni de sòl i immobles de l’Ajuntament”. Falcó ha resumit la creació d’aquest ens dient: “Un sol organisme per a una sola política. Per a la política pública més important”.

 El candidat de CiU ha anunciat un paquet de mesures d’aprimament de l’Ajuntament i de millora dels processos, amb l’objectiu de “reduir burocràcia, abolir traves administratives, i escurçar terminis”.

 Pel que fa a la política urbanística, Falcó ha manifestat que aquesta “ha d’estar a favor del desenvolupament econòmic”. Ha reiterat la necessitat de prioritzar la B500 perquè és clau perquè les empreses “vegin Badalona com una ciutat més atractiva per a la inversió”. Falcó ha anunciat també la tramitació del Pla director de la serralada de Marina per a desenvolupar el polígon de Guixeras, i ha reiterat la necessitat d’un nou Pla General Metropolità que posi al dia els PERIs que no s’han realitzat per activar projectes de renovació urbana “i ajudar el sector de la construcció”.

 Falcó ha esmentat dos espais clau per al desenvolupament econòmic de Badalona. D’una banda, el parc sanitari de Can Ruti, on el candidat considera que “cal fer tots els esforços possibles per posar-hi en contacte el món de la sanitat pública, el món de la medicina provada, el món de la investigació, i el món de l’empresa”.

 L’altre espai clau és, segons Falcó, el Port, on ha dit que cal fer una aposta clara perquè s’associï a la nàutica i als negocis, on s’hi desenvolupin activitats professionals de caràcter tècnic. En relació a aquest espai, el candidat ha reiterat la proposta de cedir a la iniciativa privada la gestió del Port de Badalona, ja que “aquesta potencial venda implicaria ingressos per al municipi”,  que permetrien “tenir finançament per aplicar algunes de les mesures que proposem”.

 Falcó també ha parlat dels polígons industrials. Ha dit que és essencial actuar-hi, ja que són motors de l’economia local, perquè “requereixen un canvi de model d’activitat i un procés inversor en matèria de noves tecnologies”. Ha posat alguns exemples, i ha esmentat específicament la necessitat d’ordenar “gradualment” les activitats lligades a l’emmagatzematge al polígon Grandland, on ha dit que cal “fer-hi arribar la fibra òptica” per a fer-lo més competitiu.

 El candidat de CiU també ha explicat que les polítiques sectorials de l’Ajuntament han d’estar al servei de la dinamització econòmica, des de la seguretat fins al manteniment dels espais públics, passant per la política ambiental, la cultural, o la de cohesió social. Falcó també ha parlat del comerç, i ha manifestat que no hi haurà cap nova gran superfície a banda de les ja previstes i que la dinamització de l’oferta comercial de proximitat “serà una prioritat”.

 Falcó ha acabat la seva exposició plantejant diverses “accions que l’Ajuntament ha d’abordar per a millorar la seva situació econòmica i poder fer front a les mesures” que proposa.

 En aquest sentit, el candidat de CiU ha dit que la gestió de sòl i patrimoni ha de generar ingressos, que caldrà subhastar patrimoni, i que la reducció de la despesa salarial començarà per l’alcalde i implicarà l’eliminació del 25% de tinences d’alcaldia, la reducció de les dedicacions exclusives, i l’eliminació d’entre un 30 i un 40% dels càrrecs eventuals. També ha proposat un fons extraordinari per a la jubilació anticipada de personal funcionari, la concessió de serveis a la iniciativa privada, i la priorització de la compra de béns i serveis a empreses locals.

 Falcó ha resumit el seu plantejament en aquesta matèria afirmant: “si de mi depèn directament, a l’Ajuntament es farà una revolució tranquil·la. En matèria organitzativa. En matèria financera. Però sobretot en la forma de considerar la promoció econòmica en el marc de la política del Govern”.

 Falcó ha finalitzat la seva intervenció manifestant que “hem de tornar a ser aquella ciutat industrial que generava llocs de treball”, afegint que “ho hem de fer amb indústries basades en la tecnologia, el disseny, la innovació, el coneixement, la creativitat”.

 Finalment, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha elogiat la proposta econòmica presentada per Falcó, i ha afegit que, efectivament, “el suport a l’emprenedor és clau per a la reactivació econòmica i el present i el futur del país”. Mena ha posat com a exemple d’aquesta filosofia la pròpia creació del departament d’Empresa i Ocupació, i ha situat la clau, en la línia del que ha exposat el candidat de CiU a alcalde de Badalona, “fer la feina, la vida, més fàcil als emprenedors”.

 S’adjunta la intervenció, i un quadre resum d’algunes de les propostes concretes plantejades

11-04-11 DISCURS “LA PROSPERITAT: EL MÉS IMPORTANT PEL FUTUR DE BADALONA”. FERRAN FALCÓ

RESUM DE PROPOSTES ECONÒMIQUES

. Bookmark el permalink. Publicar un comentari o deixar un trackback: URL del Trackback.

Un Comentari

 1. edgar sanchez
  Publicat 12 abril 2011 en 9:48 | Permalink

  Amic Ferran , molt interesant el que ens vas proposar ahir i sobretot mostra que ets molt proper als problemes que tenim tots els “empresaris” o emprenedors de Badalona independenment del seu tamany. Tens molt clar que Badalona no viu només de grans empreses sino mes aviat al contrari de petits emprenedors…
  El que penso es que per portar a terme totes aquestes bones idees necesitarás guanyar les eleccions i encara que no ens agradi molts vots es guanyan amb portadas i propostes populars que arribin a molta gent.
  Ahir inclus veia que algú et deia que el seu vot depenia del que pensesis del tema GENIS…
  Amb el que vull dir es que tot i les bones propostes que ens vas explicar ahir… potser caldrà també fer algunes de populars, d’aquelles que a la gent li agrada sentir, que potser son menys importants i per lógiques no caldria ni esmenarles pero que aportan un grapadet de vots que potser es necesitan per tal de portar a la pràctica les mes importants que son les que faran “bullir l’olla”.

  Felicitats per l’acte d’ahir i anims per seguir endavant

Publicar un comentari

El teu correu mai serà compartit o publicat. Els camps obligatoris estàn marcats *

*
*

Pots fer servir etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • A Twitter

 • Falcó Badalona TV

  YouTube responded to TubePress with an HTTP 410 - No longer available
 • La Badalona que suma

 • Activitat a Facebook